Termeni si conditii


Bine ati venit pe website-ul oficial al Companiei de Apa Somes S.A. www.casomes.ro.

Acesta va pune la dispozitie si o platforma de vizualizare si plata online a facturilor. Platforma poate fi accesata atat din website-ul www.casomes.ro, sectiunea “Facturi” –> “Site facturi” cat si de pe pagina www.facturi.casomes.roAceasta este o aplicatie dedicata vizualizarii si platii facturilor. Pentru sesizari, vă rugăm să utilizați adresa de e-mail cassa@casomes.ro.

 

Site-ul www.casomes.ro. este dedicat utilizarii de catre persoanele fizice si juridice, care doresc sa beneficieze de serviciile companiei noastre si/sau sa se informeze cu privire la serviciile si activitatea pe care o desfasuram.

Va rugam sa cititi cu mare atentie si sa intelegeti termenii si conditiile de mai jos inainte de a utiliza website-ul nostru.

 1. INTRODUCERE

Acest website este proprietatea societatii COMPANIA DE APA SOMES S.A., cu sediul in Cluj-Napoca, bd. 21. Decembrie 1989, nr. 79, jud. Cluj, adresa de e-mail cassa@casomes.ro, avand cod de inregistrare in scopuri de TVA RO 201217, inregistrata in Romania la Registrul Comertului cu nr. J12/211/1991.

Urmatoarele informatii definesc termenii si conditiile de utilizare a website-ului www.casomes.ro de catre potentialii vizitatori sau clienti.

Accesand si navigand pe acest site, acceptati termenii de utilizare descrisi in continuare.

Continutul publicat al acestui website este proprietatea COMPANIA DE APA SOMES S.A, care isi rezerva si dreptul asociat bazei de date a acestui website. Toate drepturile sunt rezervate.

 1. ACCEPTARE TERMENI SI CONDITII

2.1 Prin accesarea acestui website sunteti de acord cu urmatorii termeni si urmatoarele conditii, fara alte restrictii, si cu avertismentul de copyright.

2.2 Daca nu sunteti de acord cu unul din punctele descrise mai jos, nu puteti utiliza acest Site in nici un fel.

2.3 Utilizarea site-ului, logarea si accesul la servicii presupune implicit acceptarea acestor termeni si conditii, cu toate consecintele care decurg din acceptarea acestora.

2.4. Nu garantam:

- Operarea acestui website fara intreruperi sau fara erori;

- Compatibilitatea acestui website cu sistemul de operare si software-ul de pe computerul dumneavostra, sau de pe dispozitivul telefonului mobil ;

- Neafectarea in sens negativ, a altor sisteme, prin utilizarea website-ului.

 1. SERVICII

COMPANIA DE APA SOMES S.A. va pune la dispozitie pe website o platforma, care va ofera posibilitatea de a verifica situatia facturilor emise si va permite sa efectuati plata acestora prin intermediul sistemului nostru de plati on-line. 

 1. INREGISTRAREA CA UTILIZATOR

4.1. Pentru a folosi sectiunea de plati online a website-ului, va trebui sa va inregistrati ca utilizator (sa va creati un cont de utilizator pe Site).

4.2. Daca folositi acest website, sunteti responsabili cu privire la pastrarea confidentialitatii datelor de acces in contul dvs. de utilizator, creat pe Site si sunteti de acord sa va asumati responsabilitatea pentru toate activitatile efectuate din contul dvs. de utilizator, creat pe Site.

4.3. Pentru vizualizarea facturilor si plata online a acestora, este necesara parcurgerea urmatoarelor etape: 

1 ‐ inregistrarea dvs. ca utilizator;

2 ‐ selectarea facturii pe care doriti sa o achitati si efectuarea platii;

Nota: Nu este acceptata plata partiala a facturii.

4.4. Informatiile personale sunt puse la dispozitia site-ului pentru a putea utiliza serviciul de plata online si sunt protejate in conditiile legii.

4.5. Prin completarea campurilor din formularul de inregistrare online, utilizatorii sunt de acord ca datele personale pe care le inregistreaza, sa intre in baza de date a Companiei de Apa Somes S.A.

 1. PLATA

5.1. Plata se poate efectua cu principalele carti de credit/debit recunoscute si prezentate detaliat pe site.

5.2. Platile efectuate cu cardul se efectueaza prin intermediul solutiilor de plata, puse la dispozitie de catre tertul autorizat Netopia Payments SRL, in calitate de autor/proprietar/administrator al website-ului mobilPay.ro

Pentru plata facturilor sunt acceptate urmatoarele carti de credit/debit: Visa sau MasterCard.

5.3. Nu se accepta alte modalitati de plata in afara celor prezentate pe site.

5.4. Daca tranzactia prin card este reusita, in sectiunea “Stare”, factura va aparea achitata, dupa procesarea platii.

 1. INFORMATII PUBLICATE IN WEBSITE

6.1. Prin intermediul website-ului, COMPANIA DE APA SOMES S.A., ofera informatii cu titlu general, cu scop informativ si consultativ.

6.2. Informatiile publicate corespund realitatii la momentul inscrierii lor pe website sau al actualizarii diverselor pagini ale Site-ului.

6.3. Informatiile publicate pe website pot fi modificate oricand, fara notificare prealabila.

6.4. Platforma de plati online, va pune la dispozitie informatii cu privire la facturile emise, pentru toate punctele de consum, respectiv numarul facturii, data emiterii si data scadentei, valoarea facturii, suma incasata si starea facturii respectiv achitata/neachitata. In aceasta sectiune, puteti consulta istoricul platilor efectuate. 

 1. OBLIGATIILE UTILIZATORULUI

7.1. Prin accesarea website-ului, utilizatorul este de acord sa respecte, dar fara a se limita, urmatoarele obligatii:

- aveti varsta peste 18 ani si capacitatea legala de a initia actiuni juridice;

- responsabilitatea financiara pentru toate tranzactiile efectuate in contul sau numele dvs.;

- obligativitatea de a nu copia, sau reproduce continutul Site-ului cu exceptia utilizarii in scop personal si necomercial a informatiei continuta in Site.

 1. UTILIZAREA WEBSITE-ULUI

8.1 Puteti utiliza acest website in conformitate cu termenii si conditiile descrise si puteti imprima si/sau descarca informatii de pe acest website pentru utilizare personala, dar nu in scopuri comerciale.

8.2. Nu aveti permisiunea:

- de a efectua actiuni de hacking, de a utiliza acest website pentru a transmite virusi informatici sau de a utiliza acest website in scopuri ilegale;

- de a crea un link intre acest website si orice alt website, fara acordul prealabil al Companiei de Apa Somes S.A.;

- de a transfera, modifica sau sterge datele continute de acest website;

- de a utiliza continutul pe care il copiati de pe acest website fara publicarea avertismentelor de copyright.

In conditiile in care incalcati acesti termeni sau politica noastra privind protectia datelor personale, putem suspenda sau bloca accesul dumneavoastra la acest website.

 1. LIMITAREA RASPUNDERII

9.1. Continutul informatiilor se refera la descrierea intr-un anumit grad de detaliere a activitatilor, produselor si serviciilor.

9.2. Compania de Apa Somes S.A. nu va acorda nici o garantie referitoare la:

- evitarea utilizarii anevoioase sau intreruperii in utilizare a site-ului;

- neafectarea in sens negativ a altor sisteme prin utilizarea site-ului;

- inexistenta pe website-ul pus la dispozitie, a virusilor sau alte componente care ar putea dauna utilizatorilor.

9.3. Compania de Apa Somes S.A. poate sa opereze fara preaviz modificari sau adaugiri la informatiile si datele cuprinse pe site.

9.4. Prezentul site poate contine legaturi sau trimiteri catre alte site-uri considerate de Compania de Apa Somes S.A. utile in legatura cu continutul site-ului sau si care nu se afla sub controlul sau indrumarea sa.

9.5. Compania de Apa Somes S.A. nu ofera nicio garantie si nu isi asuma nicio responsabilitate pentru acuratetea sau caracterul integral al oricareia dintre paginile catre care exista link-uri. Compania de Apa Somes S.A. nu raspunde de continutul acestor site-uri care pot fi accesate prin link.

9.6. Compania de Apa Somes S.A. nu garanteaza securitatea traficului pe internet si nici confidentialitatea documentelor si materialelor transmise catre Compania de Apa Somes S.A., utilizandu-se internetul.

9.7. Compania de Apa Somes S.A. si afiliatii sai nu sunt responsabili pentru nicio actiune pe care utilizatorul paginii o intreprinde si care are un rezultat negativ sau ii produce vreo pierdere de orice fel sau care poate afecta sistemul de operare al utilizatorului prin erori, virusi si/sau pericole.

9.8. Compania de Apa Somes S.A. nu garanteaza ca website-ul, serverele pe care este gazduit sau emailurile trimise sunt fara virusi sau alte componente informatice cu caracter potential daunator.

9.9. Compania de Apa Somes S.A nu raspunde de atacurile avand ca scop furtul sau vandalismul si care ar putea conduce la dezvaluirea sau compromiterea datelor personale.

9.10. Compania de Apa Somes S.A. nu isi asuma niciun fel de responsabilitate pentru situatiile in care utilizatorul isi publica adresa sau orice alte date personale, din proprie initiativa, intr-un mesaj public, pe oricare dintre paginile site-ului. 

9.11. Este interzisa transmiterea catre www.casomes.ro, sau catre eventuale adresele de e-mail amintite in interiorul site-ului a oricaror materiale considerate ilegale, periculoase, calomniatoare, obscene, pornografice sau vulgare si a materialelor care ar putea fi considerate ca instigare la fapte care contravin legii.

 1. PROPRIETATE INTELECTUALA

10.1. Toate drepturile de proprietate intelectuala aferente continutului acestui website incluzand, fara limitare, marcile comerciale, imaginile, siglele, textele, graficele, programe si alte date, apartin Companiei de Apa Somes S.A.

10.2. Folosirea, fara acordul Companiei de Apa Somes S.A a oricaruia din elementele enumerate mai sus, se pedepseste conform legilor in vigoare.

10.3. Utilizatorii website-ului nu dobandesc niciun drept asupra continutului acestuia, cu exceptia dreptului de utilizare, in conformitate cu termenii si conditiile specificate in prezenta sectiune.

10.4. Accesul si utilizarea website-ului www.casomes.ro sunt gratuite si au scopul de a veni in ajutorul utilizatorilor pentru a gasi informatiile necesare in cel mai usor si rapid mod posibil, conform cerintelor fiecaruia.

10.5. Informatiile prezente pe website-ul www.casomes.ro sunt de interes general si sunt puse la dispozitia utilizatorilor in mod gratuit.

10.6. Prin termenul „utilizator” al acestei pagini se intelege orice persoana fizica sau juridica care va accesa pagina.

10.7. Puteti copia si tipari continutul website-ului www.casomes.ro pentru folosinta dumneavoastra personala, fara intentii comerciale.

10.8. In orice alte situatii, continutul website-ului www.casomes.ro nu poate fi reprodus, modificat sau exploatat fara consimtamantul explicit al reprezentantilor Companiei de Apa Somes S.A.

 1. MODIFICARI ASUPRA SITE-ULUI

11.1. Compania de Apa Somes S.A isi rezerva dreptul de a modifica si actualiza in orice moment, continutul website-ului, precum si Politica de confidentialitate si Termenii si conditiile de utilizare, fara notificare prealabila.

11.2. Utilizatorul va avea obligatia de a revizui periodic termenii si conditiile prezentate pe website.

 1. LEGATURI CU ALTE SITE-URI

12.1. Acest Site poate contine legaturi catre alte pagini web externe si operate de terte persoane.

12.2. Utilizatorul va accesa, naviga si utiliza website-urile externe pe riscul sau, fara a fi antrenata nicio raspundere din partea Companiei de Apa Somes S.A.

 1. CONFIDENTIALITATE

13.1. Compania de Apa Somes S.A., in calitate de proprietar/administrator al acestui website, respecta caracterul privat si securitatea informatiei furnizate de catre dumneavoastra atunci cand utilizati website-ul, inclusiv a datelor cu caracter personal, conform cerintelor Regulamentului UE 2016/679 si Directivei UE 2016/680 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, libera circulatie a acestor date si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice.

13.2. Prin prezenta, sunteti de acord cu utilizarea informatiilor dumneavoastra personale si prelucrarea de catre Compania de Apa Somes S.A a datelor cu caracter personal, in concordanta cu termenii stipulati in Politica de confidentialitate, care se regaseste pe website. 

13.3. Daca utilizati website-ul, dvs. sunteti raspunzator pentru asigurarea confidentialitatii datelor privitoare la contul dumneavoastra de acces, cum ar fi adresa de e-mail si parola si sunteti de acord sa va asumati intreaga responsabilitate pentru activitatile/actiunile desfasurate pe website cu contul si parola dumneavoastra.

13.4. Daca aveti intrebari legate de Politica de Confidentialitate sau doriti sa fiti informat asupra datelor cu caracter personal prelucrate de catre mobilPay si care va privesc direct, va rugam sa ni le adresati prin email sau in scris la adresele mentionate in pagina Contact.

 1. POLITICA DE SECURITATE A DATELOR CU CARACTER PERSONAL

14.1. Compania de Apa Somes S.A. poate colecta de la dumneavoastra date cu caracter personal, dar numai cu consimtamantul dumneavoastra si numai in conditiile in care ne furnizati voluntar aceste date.

14.2. Natura informatiilor solicitate se refera in special la date personale (nume, adresa, numere de telefon, adresa de e-mail), modul in care sunt utilizate sau intentioneaza sa fie utilizate produsele si/sau serviciile Companiei de Apa Somes S.A, dar poate include si alte informatii aflate in stransa legatura cu utilizarea serviciilor si/sau produselor solicitate.

14.3. Datele cu caracter personal sunt colectate in urmatoarele scopuri:

- Pentru a asigura accesul la sectiuni cu acces limitat ale website-ului;

- Pentru a factura, coresponda, a incheia contracte si anexe, a efectua plati.

14.4. Cu scopul de a raspunde mai bine nevoilor si intrebarilor utilizatorilor site-ului, informatiile solicitate prin intermediul acestui site vor face obiectul unei stocari si prelucrari.

14.5. In sectiunea Contact se regasesc link-uri pentru a putea fi contactati si prin mesaje transmise pe e-mail.

Adresa dumneavoastra de e-mail este folosita pentru a va transmite un raspuns, iar mesajul dumneavoastra este retinut pentru referinte viitoare in cazul in care decideti sa ne contactati din nou.

 14.6. Pentru efectuarea platii cu cardul, formularele de plata online, prezentate pe website-ul nostru, care foloseste solutia mobilPay, trebuie completate cu toate informatiile solicitate si marcate a fi obligatorii, inclusiv datele cu caracter personal.

Datele cu caracter personal introduse pe Site-ul secure.mobilpay.ro sunt intrebuintate pentru:

- efectuarea platii online;

- asigurarea securitatii platii online prin aplicarea de filtre antifrauda.

14.7. Informatiile privind datele cardului bancar (numar de card, data expirarii etc.) nu vor fi transferate sau stocate pe serverele Companiei de Apa Somes S.A. sau pe cele ale Netopia Payments SRL.

14.8. Datele cu caracter personal vor putea fi dezvaluite fara consimtamantul dumneavoastra in caz de litigii/dispute privind fraudele la plata catre urmatorii destinatari:

- Bancilor implicate in platile online;

- Organismelor Internationale de Carduri;

- Institutiilor abilitate, conform prevederilor Legii 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice.

14.9. Datele dumneavoastra personale vor putea fi transmise autoritatilor in drept, cu scopul verificarii tranzactiilor comerciale sau altor autoritati in drept pentru efectuarea oricaror verificari justificate in baza legii.

14.10. Datele furnizate sunt strict confidentiale. Compania de Apa Somes S.A nu vinde, schimba sau inchiriaza date cu caracter personal catre terti.

Compania de Apa Somes S.A. se angajeaza in fata clientilor sai sa nu furnizeze aceste date unor terte persoane sau companii, cu exceptia transferului lor catre societatile care proceseaza platile, si sa le utilizeze exclusiv in vederea derularii relatiei comerciale dintre client/utilizator si Compania de Apa Somes S.A.

14.11. Prin continuarea procesului de inregistrare pe website-ul nostru, va exprimati expres si neechivoc consimtamantul cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal in sistemul de evidenta informatizat, de catre Compania de Apa Somes S.A exclusiv in scopurile prezentate mai sus.

14.12. In conformitate cu Regulamentul UE 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal, dvs. beneficiati de dreptul de acces, dreptul la informare, dreptul de rectificare, dreptul de restrictionare a prelucrarii, dreptul de stergere, dreptul de opozitie, pe care le puteti exercita printr-o cerere scrisa adresata catre Compania de Apa Somes S.A.

14.13. La solicitarea explicita a utilizatorului, Compania de Apa Somes S.A se obliga sa rectifice, actualizeze, stearga si sa inceteze prelucrarea datelor personale ale utilizatorului, in mod gratuit, conform dispozitiilor legale privind protectia datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

14.14. Orice incercare de a accesa datele personale ale altui utilizator sau de a modifica continutul website-ului, sau de a afecta functionarea serverului pe care ruleaza website-ul, va fi considerate o tentativa de fraudare a acestuia si va atrage raspunderea penala si civila a persoanelor raspunzatoare.

 1. LITIGII

15.1. Orice neintelegere in legatura cu utilizarea platformei de plata online a facturilor, va fi rezolvata pe cale amiabila intre parti.

15.2. In cazul in care solutionarea amiabila nu este posibila, litigiul va putea fi fi inaintat spre solutionare, instantelor judecatoresti competente.